06-10236313 info@yinyangbalance.nl

yinyanglogosmall Yoga Lessen

Weeklessen  Tao Yin Yoga

De term Tao Yin betekent letterlijk ‘het sturen van energie’. Tao Yin, ook wel Chinese yoga genoemd, is duizenden jaren oud en wordt beschouwd als de basis van Qi Gong en de voorloper van alle energetische bewegingskunst van China.

Het is een zachte YOGA SYSTEEM dat werkt met stretch oefeningen die de intentie (Yi) trainen en gericht zijn op het openen en in balans brengen van het lichaam, zowel zuiver fysiek als energetisch via de meridianen. Alle bewegingen worden zo bewust mogelijk gedaan. Het gaat om het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn door ‘inner feeling, inner seeing, inner hearing’. De oefeningen worden zittend of liggend uitgevoerd. Het stretchen zelf gaat voorzichtig en is minder extreem dan bij ‘gewone’ yoga. Dit is vooral omdat de stretching niet uitsluitend gericht is op de spieren maar evenzeer op de pezen en gewrichten.

De Tao Yin Yoga lessen bij YinYang Balance zijn opgebouwd uit Tao Yoga oefeningen en Meditaties. Daarnaast wordt er in een aantal weeklessen aandacht besteed aan Tao Alchemy

Voor meer informatie Ludwig Schutte 06-10236313
Mail: info@YinYangBalance.nl

Zie voor het gehele actuele Week-les rooster: LESROOSTER

Door: Ludwig Schutte
Duur: lessen van circa 2 uur

Locatie: YinYang Balance, Voorburg/Den Haag zie adres
woensdagavond 19:00-20:45
zondagochtend 10:15 – 12:00

De lessen zijn ook te volgen via ons uitgebreide online Bibliotheek

Impressie Online Yoga lessen & meditatie, zie voor meer info Online lessen Yoga  >> HIER

Zie bijgaand ook reacties van Tao Yin Yoga cursisten:

“Heerlijk om te doen en een goeie sfeer!”

“Ik vond het gister een hele fijne les.
Voel me vandaag de hele dag nog kalm en ontspannen van binnen 🙂
Vond het erg prettig om te doen en wil het graag thuis voorzetten.”

“Hi Ludwig, het is bijna niet uit te leggen wat je lessen met mij doen! Ik voel me herboren, gister na de les al! Ik was al ruim een week zo ontzettend moe en geen energie en nu ?als ik me altijd zo zou voelen……volmaakt in iedere cel…..dan voel ik mij de rijkste en gelukkigste mens op aarde! Het is mijn streven. ????????

“Goedemorgen Ludwig, hoe is het? Tijd niet gesproken maar op regelmatige tijden flits jij door m’n hoofd. Dan denk ik aan toen ik bij jou begon, met m’n 10 rittenkaart, niet precies wist wat het allemaal was, het ook wel vreemd vond maar wel vond dat ik het een kans moest geven. Maar na een paar lessen vond ik het zo heerlijk en keek ik er naar uit, zelfs naar de lange meditatie. Het was een rare periode in mij leven, zat niet heel lekker in mijn vel maar voelde me steeds beter en krachtiger. Ik voelde dat jouw lessen daar een hele grote bijdrage aan leverden. Voor een hele tijd was die zondagochtend mijn begin van de week, heb zelden een les gemist. De lessen waren leerzaam, gezellig en voelde veilig en vertrouwd. Van dat alles is de basis gelegd in jou lessen. Dat wilde ik je graag laten weten:).  Bedankt voor alles, namasté ??


 • Hoe werkt het


 • Docent/Therapeut

  Ludwig Schutte, is sinds zijn 6e jaar bezig met oosterse krijgskunsten. Na diagnose van reuma heeft hij zich sedert 1996 in de Taoistische interne energietraining verdiept. In 2015 werd vastgesteld dat er geen meetbare waarden van reuma meer in zijn bloed terug te vinden waren.
  Hij houdt zich intensief bezig met de oosterse leer rond de Body & Mind relatie. Hij is zowel westers als oosters opgeleid en gecertificeerd in Hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en diverse Oosterse therapieën. Hij heeft zijn studie Toegepaste Osteopatische Manipulaties (2006-2015) voor o.a. de viscera en het bekken afgerond. Studeert sedert 2003 Chinese en Taoistische geneeskunde.

  Verder is hij actief als Traditional Chinese Medicine (TCM)-, Qigong- en Massage therapeut en geeft les in Tai Chi, Self Defence, Qigong, Yoga (o.a. Taoïstische Yoga), Healing Tao, Meditatie en Oosterse Massage vormen. Naast het doceren aan groepen geeft hij ook personal body en mind coaching sessies.

  Hij is de grondlegger van modules zoals (Rol)Stoel Tai Chi Chi Kung, het Mindfulness Based Movement Therapie (MBMT) programma voor Kanker, de serie Helende Liefde Massage voor stellen en de Energetische Therapeut.

  KRO-Heb ik genoeg Energie 28feb-2007

  VPRO-Thema Kanker, je lot in eigen hand

 • Tarieven

  Zie actuele prijzen:>>> LINK


 • Inschrijven

   Lessen Voorburg/Den Haag:

   Lessen Alkmaar:

   Lessen online:

   Beach Balance lessen:

   Uw naam (verplicht)

   ManVrouw

   Adres

   Postcode en plaats

   Telefoon (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   LET OP >> Bij het uitblijven reactie na een week vanuit onze zijde, verzoek om uw spam/ongewenst mail map na te kijken <<

   ruimte voor aanvullende opmerkingen onderstaand


   

   

  error: Content is protected !!