06-10236313 info@yinyangbalance.nl

Docenten

Ludwig Schutte
Teacher

Ludwig Schutte, aanvankelijk opgeleid in commerciële economie (HEAO) en scheepsbouwtechniek, heeft ,na zijn expat periode in Singapore, een eigen reclame-technisch bedrijf opgezet en gerund voor 13 jaar.
Sinds zijn 6e jaar is hij bezig met oosterse krijgskunsten. Na diagnose van reuma heeft hij zich sedert 1996 in de Taoïstische interne energietraining verdiept. In 2015 werd vastgesteld dat er geen meetbare waarden van reuma meer in zijn bloed terug te vinden waren.
Hij houdt zich intensief bezig met de oosterse leer rond de Body & Mind relatie. Hij is zowel westers als oosters opgeleid en gecertificeerd in Hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en diverse Oosterse therapieën. Hij heeft zijn studie Toegepaste Osteopatische Manipulaties (2006-2015) voor o.a.  de viscera en het bekken afgerond. Studeert sedert 2003  Chinese en Taoistische geneeskunde.

Verder is hij actief als Traditional Chinese Medicine (TCM)-, Qigong-, Acupunctuur en Massage therapeut, doceerde Zuid-Amerikaanse dans en geeft les in Tai Chi, Self Defence, Qigong, Yoga (o.a. Taoïstische Yoga), Healing Tao, Meditatie en Oosterse Massage vormen. Naast het doceren aan groepen geeft hij ook personal body en mind coaching sessies.

Hij is de grondlegger van modules zoals (Rol)Stoel Tai Chi Chi Kung, het Mindfulness Based Movement Therapie (MBMT) programma voor Kanker, de serie Helende Liefde Massage voor stellen en de Energetische Therapeut.

Als directeur van YinYang Balance is hij thans actief met het opzetten van een Therapeuten Centrum en een Inloophuis voor kanker.

KRO-Heb ik genoeg Energie 28feb-2007

VPRO-Thema Kanker, je lot in eigen hand

casper
Casper Neeteson
Teacher

Vader van een zoon en dochter, in het dagelijks leven Facilitair Manager bij een zorginstelling en fanatiek sporter. Ik ben sinds een flink aantal jaren nogal bevlogen van yoga. Vooral toen ik begon met Kundalini Yoga heeft dat een vlucht genomen. Eerst door wekelijks de lesjes te volgen en daarna door de training Awakened Men te gaan doen. Deze training is voor mij de aanzet geweest om dagelijks yoga te gaan doen, iets waar ik nog iedere dag de vruchten van pluk.  Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot Kundalini Yoga Teacher afgerond en ben ik begonnen met les geven.

Vanaf 5 september 2016 geef ik iedere maandag van 20.00 tot 21.30 uur les in de studio van Yin Yang Balance in Voorburg. Het lijkt me leuk om je daar te zien en mijn enthousiasme over Kundalini Yoga met je te delen.

Pauline Memelink
Teacher

Pauline danst al ongeveer 30 jaar voor haar plezier, naast haar werk. In beweging zijn maakt haar blij en zorgt voor meer balans in haar leven. Zij dacht altijd niet goed genoeg te zijn om professioneel iets te doen met beweging of dans. Tot zij tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Voorjaar 2015 rondde Pauline deze opleiding met succes af. Daarna richtte ze Moving the Mind op.

Gefascineerd door bewegingsanalyse en somatisch werk (waarin lichaamsgewaarzijn en het herkennen van bewegingspatronen centraal staan) volgde Pauline daarna nog een vierjarige opleiding LBMS (Laban Bartenieff Movement System) aan het EMOVE Instituut. Inmiddels is ze internationaal gecertificeerd Bewegingsanalist, Somatisch Bewegingsdocent en bewegingscoach. In 2020 behaalde Pauline haar certificering als Mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ze is meditatieleraar bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden.

Pauline combineert haar ervaring in somatische begeleiding met haar kennis van meditatie en de menselijke geest. Haar uitgangspunt is dat beweging en lichaam een prachtige ingang vormen voor het ontwikkelen van wat meer rust, aandacht, gewaarzijn, vriendelijkheid, levensgeluk en reflectie. Ze geeft lessen Soepel Bewegen, Somatische (beweeg-)meditaties, Workshops en Mindfulness-trainingen. Haar lessen bevatten een mengeling van bewegings­oefeningen, meditatie, dansexpressie (onderzoek via vrije dans) en speloefeningen (speelse vormen van expressie en communicatie). Ervaring met Somatische Bewegingsvormen of Meditatie is niet nodig om mee te doen.

Pauline’s motto is: ‘Move your body, calm your mind’.

Voor meer informatie, zie: www.movingthemind.nl

Assal Rahbar
Teacher

Ik ben zwangerschap- en babymassagedocent.
Binnenkort geef ik ook les in kinderyoga.

Ruim 14 jaar geleden begon ik met mijn opleiding in Beeldende Kunst en heb met succes mijn bachelor behaald. Tijdens mijn studie was ik vooral geïnteresseerd in kunstzinnige therapie. Om die reden heb ik naast mijn studie met zowel kinderen met een ‘normale’ ontwikkeling, als met kinderen met een beperking gewerkt. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen.
In diezelfde tijd ben ik met yoga begonnen en dat heeft me sindsdien nooit meer losgelaten.

Momenteel volg ik de Master kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden. Kunstgeschiedenis is zeer interessant voor mij, maar ik wilde naast mij studie ook met mensen werken.

Na geboorte van mijn zoon Ilya (2009) ben ik mij meer gaan richten op mijn twee grote passies: yoga en schilderen en mijn motto luidt dan ook:
” Make Your Passion Your Profession “.
Ik zou dit graag willen delen en willen doorgeven aan anderen.

In 2008 ben ik gestart met een opleiding voor docent zwangerschapsyoga en heb inmiddels mijn diploma Power Yoga.

Yvonne Gerz
Teacher

Yvonne Gerz is sinds 2012 Qigong teacher. Na 18 jaar als expat in diverse landen te hebben geleefd is zij uiteindelijk in Den Haag geland. Tijdens de periode dat zij in Syrië werkzaam was heeft zij kennis gemaakt met wat Chi Neng Qigong voor zichzelf betekende. Zij heeft vervolgens de docenten opleiding bij het Chi Neng Instituut Europa gevolgd en is, nadat zij in Nederland was gesetteld, les gaan geven.

Het doel van Chi Neng Qigong is de wetten van het leven te begrijpen, in de context van mens, maatschappij en natuur en deze toe te passen. Hiermee kom je in je kracht, het brengt gezondheid en het zorgt voor zelfontwikkeling.

Op donderdagavonden worden de Chi Neng Qigong lessen door Yvonne gegeven.

Monique van Grol
Teacher

Monique van Grol is gediplomeerd yogadocente en geeft al ruim 7 jaar Hatha Yoga lessen op diverse locaties in Den Haag. Naast de reguliere lessen geeft zij ook yoga lessen aan ouderen en mensen met hersenletsel en/of fysieke handicap. In de yogalessen van Monique worden de houdingen (asana’s) rustig en bewust opgebouwd, zodat lichaam en geest in balans komen. Belangrijke elementen in de lessen zijn ook ademhaling (pranayama), concentratie en meditatie.. Door de oefeningen ontstaat er een diepere rust in de geest en wordt het lichaam flexibel en vitaal.

Zelf kwam zij tot deze visie toen zij een aantal jaar in Australië bewuster en dicht bij de natuur leefde. Uiteindelijk kwam Monique door yoga dichter bij zichzelf en voelde zij zich gelukkiger, sterker en gezonder. Dat wil zij graag delen.

Leonie Linsen
Teacher

Leonie leeft polyamoreus. Ze ervaart een overvloed aan liefde in zichzelf om te delen met de wereld. Voor haar betekent dit dat ze naast haar ‘vaste’ liefdespartner de liefde laat stromen, zoals die wil stromen in de verbinding die daarbij past. Voor haar ontvouwt de vorm zich vanzelf als je je er vrij in voelt. Leonie begeleidt als relatiecoach mensen in ingewikkelde liefdesrelaties. Naast trainingen aan vrouwen, geeft zij les aan relatiecoaches die mensen begeleiden zichzelf te zijn in de liefde.

Maneesha de Gier
Teacher

Maneesha beoefende meer dan 10 jaar TaiChi, Qigong en meditatie en werd van daar uit steeds meer naar yoga getrokken. In 2010 rondde zij een 3 jarige hatha yoga docenten opleiding af en geeft sinds begin van dat jaar ook met veel plezier en enthousiasme yogalessen. Bij Sarah Powers volgde en volgt zij verdiepende workshops en teacher trainingen in Yin (Insight) Yoga. Yoga gericht op de balans tussen Yin en Yang, gezonde energiestroom in meridianen en organen, flexibiliteit van bindweefsel en gewrichten en mindfulness. In haar hatha-yin yoga lessen komt dit allemaal bij elkaar. Inspirerende lessen met lichaamsoefeningen, adem, meditatie en ontspanning. En persoonlijke aandacht en aanwijzingen passend bij jouw anatomie en mogelijkheden.

Maneesha verzorgt op de maandagavond de Yoga lessen in Voorburg

error: Content is protected !!