06-10236313 info@yinyangbalance.nl

Seksuele Revalidatie

yinyanglogosmallKanker Behandelingen

Kanker treft ons allemaal

Kanker treft ons allemaal, hetzij direct of indirect. Iedereen kent wel iemand of een familielid die getroffen is door kanker. In de nabije toekomst zal een op de twee mannen en een op de drie vrouwen in zijn of haar leven met deze ziekte geconfronteerd worden. Dit zijn schokkende bevindingen die kanker ineens een zaak van ons allemaal maakt en zorgt dat wij ons hoofd er niet meer vanaf kunnen wenden. De ziekte komt als een epidemie nu ineens heel dichtbij.

Ontwikkelingen tot zover

Kanker komt in allerlei vormen voor en het vinden van een eenduidige en voor alle vormen toepasbare genezing is onwaarschijnlijk. Desalniettemin zijn de huidige ontwikkelingen bemoedigend te noemen en is er gelukkig al voor een groot deel van de patiënten genezing mogelijk.

Slechts een paar decennia geleden, overleefde slechts een op de tien kinderen met leukemie 10 jaar na diagnose. Met moderne chemotherapie, is de overleving ratio voor deze kinderen bijna 80 procent. Voorbeelden van soortgelijke progressie zijn Hodgkin lymfoom, been en nier kanker in kinderen, en testiculaire kanker.

Realiteit: Het risico te worden gediagnosticeerd en het risico aan kanker te sterven zijn sedert de jaren 1990 gedaald. Minder dan de helft van de mensen die vandaag met kanker worden gediagnosticeerd zullen hieraan sterven. Sommigen zijn compleet genezen en nog meer overleven jaren met een goede kwaliteit van leven, dankzij jaren van onderzoek en behandelingen die vele vormen van kanker controleerbaar hebben gemaakt. 

Kanker is niet slechts één ziekte, maar heel veel verschillende ziektes met verschillende oorzaken. Om die reden zal een doorbraak, een ‘middel tegen kanker’ niet waarschijnlijk zijn. Er zal in de toekomst niet een specifieke datum zijn waarop mensen zich zullen herinneren als de datum waarop ‘het middel tegen kanker ’ werd aangekondigd- net zomin als infectueuze ziekten werden overwonnen op een bepaalde dag.

Om te suggereren dat er thans of in de nabije toekomst een alles bevattende behandeling voor kanker zal zijn is inaccuraat.

error: Content is protected !!