06-10236313 info@yinyangbalance.nl

yinyanglogosmallQigong Lessen

 

Weeklessen  Tao Tai Qi Gong

Het woord Qigong bestaat uit de woorden Qi en Gong. Qi betekent vitaliteit, energie, levenskracht en Gong betekent oefenen, ontwikkelen, verfijnen… gecombineerd betekent Qigong dus het ontwikkelen en verfijnen van iemands vitaliteit of levenskracht door oefening. De Chinezen geloven dat het eerste mechanisme dat wordt gestart door de uitoefening van Qigong het uitbalanceren en vermeerderen van de natuurlijke, genezende bronnen in het menselijk systeem is. De rustige, ritmische bewegingen van Qigong verminderen stress, vergroten uithoudingsvermogen, verhogen vitaliteit en verbeteren het immuunsysteem. Het is ook gebleken dat de functies van de hart- en bloedvaten, de ademhaling, de bloedsomloop, het lymfatisch stelsel en de spijsvertering erop vooruit gaan.

De Qigong lessen bij YinYang Balance zijn opgebouwd uit Tao Tai Qi Gong oefeningen en Meditaties. Daarnaast wordt er in de lessen regelmatig aandacht besteed aan Tao Alchemy

Voor meer informatie Ludwig Schutte 06-10236313
Mail: info@YinYangBalance.nl

Zie voor het gehele actuele Week-les rooster: LESROOSTER

Door: Ludwig Schutte
Duur: lessen van circa 1,5 uur

Locatie: YinYang Balance, Voorburg/Den Haag zie adres
maandagochtend 11:15-12:45
woensdagavond 20:45 – 22:30

Locatie: YinYang Balance, Alkmaar zie adres
maandagavond 18:45 – 20:15
maandagavond 20:30 – 22:15

De lessen zijn ook te volgen via ons uitgebreide online Bibliotheek

Impressie Online QiGong lessen & meditatie, zie voor meer info Online lessen QiGong  >> HIER


Zie onderstaand ook reacties van QiGong cursisten:

“Ik denk dat je wel weet dat qi gong veel voor me betekend en me altijd weer goed doet.
Qigong geeft me ruimte in m’n hele lijf en laat de energie weer lekker stromen. Je overtuigende wijze van les geven en voortleven van, werkt voor mij inspirerend en stimulerend. Ik ben blij met en dankbaar voor wat ik door de jaren heen van je heb mogen leren. Door de jaren heen wordt wat ik voel mee te krijgen intenser en waardevoller.
In een groep trainen voelt goed en vertrouwt. Ik vind je een mooi en integer mens en hoop dat je nog jaren les blijft geven in Alkmaar.
Lieve groet, Ankie”
————————

“Hoi Ludwig, Ben zo blij, voel me echt goed! Fysiek voel ik me veel meer erbij, (dat mijn lichaam erbij hoort dat dat heel gewoon is!) Ik neem de oef. van vandaag mee en let bewust meer op momentjes voor Yin. Voel me fijn bij je en waardeer je heel erg voor de manier waarop jij je kwaliteiten neerzet! lieve groetjes, Guinevere”
————————

“Wow wat was dit een mooie les, dank je wel hiervoor. Dit heb ik nog nooit gevoeld …. Helemaal tintelend, duizend kleine sprankelende lichtjes, helemaal verlicht in mijn botten, open en verbonden met het goddelijke, in die trillingsstaat zou ik wel altijd willen zijn .. Liefste groet, M”
————————

“Ik vind de lessen indrukwekkend en helend. Van al de lessen en meditaties die ik hier en daar heb gevolgd vind ik jou de beste .Je bent heel goed te volgen en duidelijk in je uitleg.
De meditaties spreken mij ook erg aan. Dat mag toch gezegd worden? Mijn complimenten”


 • Hoe werkt het


 • Docent/Therapeut

  Ludwig Schutte, is sinds zijn 6e jaar bezig met oosterse krijgskunsten. Na diagnose van reuma heeft hij zich sedert 1996 in de Taoistische interne energietraining verdiept. In 2015 werd vastgesteld dat er geen meetbare waarden van reuma meer in zijn bloed terug te vinden waren.
  Hij houdt zich intensief bezig met de oosterse leer rond de Body & Mind relatie. Hij is zowel westers als oosters opgeleid en gecertificeerd in Hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en diverse Oosterse therapieën. Hij heeft zijn studie Toegepaste Osteopatische Manipulaties (2006-2015) voor o.a. de viscera en het bekken afgerond. Studeert sedert 2003 Chinese en Taoistische geneeskunde.

  Verder is hij actief als Traditional Chinese Medicine (TCM)-, Qigong- en Massage therapeut en geeft les in Tai Chi, Self Defence, Qigong, Yoga (o.a. Taoïstische Yoga), Healing Tao, Meditatie en Oosterse Massage vormen. Naast het doceren aan groepen geeft hij ook personal body en mind coaching sessies.

  Hij is de grondlegger van modules zoals (Rol)Stoel Tai Chi Chi Kung, het Mindfulness Based Movement Therapie (MBMT) programma voor Kanker, de serie Helende Liefde Massage voor stellen en de Energetische Therapeut.

  KRO-Heb ik genoeg Energie 28feb-2007

  VPRO-Thema Kanker, je lot in eigen hand

 • Tarieven

  Zie actuele prijzen:>>> LINK


 • Inschrijven

   Lessen Voorburg/Den Haag:

   Lessen Alkmaar:

   Lessen online:

   Beach Balance lessen:

   Uw naam (verplicht)

   ManVrouw

   Adres

   Postcode en plaats

   Telefoon (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   LET OP >> Bij het uitblijven reactie na een week vanuit onze zijde, verzoek om uw spam/ongewenst mail map na te kijken <<

   ruimte voor aanvullende opmerkingen onderstaand


   


   

  error: Content is protected !!