06-10236313 info@yinyangbalance.nl

yinyanglogosmallTai Chi Lessen

Weeklessen  Thai Chi

Taijiquan, Tai Chi Chuan, of T’ai Chi Ch’üan, vaak kortweg Taiji of Tai Chi genoemd, is een heel oude Chinese bewegingskunst die bij intensieve beoefening een positieve invloed op de gezondheid heeft en zorgt voor een diepe relaxatie. Het is geen passieve, maar actieve vorm van relaxatie, waarbij je op een ontspannen manier leert bewegen. Het is “ontspanning in inspanning”.  Taijiquan is niet geschikt voor wie liever op een passieve manier ontspant. De vormen die bij YinYang Balance onderwezen worden zijn divers.

Bagua Zhang (eight changes/trigram palm) is één van de meest geheime en esoterische systemen van de Chinese Gongfu. Dit systeem staat bekend om zijn bedrieglijke cirkelvormige bewegingen om de tegenstander te ontwijken en neutraliseren. Het maakt hierbij gebruik van extreem krachtige stoten vanuit de handpalm.

Centraal staat het voortdurend in beweging zijn in combinatie met behendig voetenwerk. Dit alles in  cirkelvormige patronen.

De Tai Chi lessen bij YinYang Balance zijn opgebouwd uit Tai Chi oefeningen en Bagua Zhang training.

Voor meer informatie Ludwig Schutte 06-10236313 Mail: info@YinYangBalance.nl

Zie voor het gehele actuele Week-les rooster: LESROOSTER

Door: Ludwig Schutte Duur: lessen van circa 1 uur

Locatie: YinYang Balance, Voorburg/Den Haag zie adres maandagochtend 10:15 – 11:15

Locatie: YinYang balance Breda, zie adres informatie volgt nog

 • Hoe werkt het

 • Docent/Therapeut

  Ludwig Schutte, is sinds zijn 6e jaar bezig met oosterse krijgskunsten. Na diagnose van reuma heeft hij zich sedert 1996 in de Taoistische interne energietraining verdiept. In 2015 werd vastgesteld dat er geen meetbare waarden van reuma meer in zijn bloed terug te vinden waren.
  Hij houdt zich intensief bezig met de oosterse leer rond de Body & Mind relatie. Hij is zowel westers als oosters opgeleid en gecertificeerd in Hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en diverse Oosterse therapieën. Hij heeft zijn studie Toegepaste Osteopatische Manipulaties (2006-2015) voor o.a. de viscera en het bekken afgerond. Studeert sedert 2003 Chinese en Taoistische geneeskunde.

  Verder is hij actief als Traditional Chinese Medicine (TCM)-, Qigong- en Massage therapeut en geeft les in Tai Chi, Self Defence, Qigong, Yoga (o.a. Taoïstische Yoga), Healing Tao, Meditatie en Oosterse Massage vormen. Naast het doceren aan groepen geeft hij ook personal body en mind coaching sessies.

  Hij is de grondlegger van modules zoals (Rol)Stoel Tai Chi Chi Kung, het Mindfulness Based Movement Therapie (MBMT) programma voor Kanker, de serie Helende Liefde Massage voor stellen en de Energetische Therapeut.

  KRO-Heb ik genoeg Energie 28feb-2007

  VPRO-Thema Kanker, je lot in eigen hand

 • Tarieven

  Zie actuele prijzen:>>> LINK

 • Inschrijven

   Lessen Voorburg/Den Haag:

   Lessen Alkmaar:

   Lessen online:

   Beach Balance lessen:

   Uw naam (verplicht)

   ManVrouw

   Adres

   Postcode en plaats

   Telefoon (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   LET OP >> Bij het uitblijven reactie na een week vanuit onze zijde, verzoek om uw spam/ongewenst mail map na te kijken <<

   ruimte voor aanvullende opmerkingen onderstaand

   

  error: Content is protected !!