06-10236313 info@yinyangbalance.nl

Dorn Therapie en Breuss massage - 2 daags

01nov10:0017:00Dorn Therapie en Breuss massage - 2 daags

Evenement details

Door: Ludwig Schutte
Datum: vrijdag 1 & zaterdag 2 november 2024
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Kosten: € 225,–
Locatie: YinYang Balance – Den Haag/Voorburg
Voor meer informatie: Ludwig Schutte 06-10236313
Mail: info@YinYangBalance.nl
Achtergrond Dorn-manipulatie Therapie en Breuss massage

De Dorn-methode is ontwikkeld door Dieter Dorn en is een zachte manuele behandeling van de wervelkolom en de gewrichten zoals bijvoorbeeld het bekken. De basis van deze methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Gedacht kan worden aan kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen.

Met de Dorn-methode corrigeer je het ‘langere’ been. Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd, worden daarna ook het bekken, het SI-gewricht en de wervelkolom nagekeken. Wanneer blijkt dat deze niet in de juiste positie staan, worden ook deze gecorrigeerd.

Kenmerkend voor de Dorn-methode is dat deze correctie plaatsvindt tijdens beweging. De Dorn-methode wordt afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven.

Zie voor meer>>>info & Inschrijfformulier

Meer

Tijd

(Vrijdag) 10:00 - 17:00

Lokatie

YInYang Balance Den Haag/Voorburg

van Alphenstraat 2, 2274 NA Voorburg

error: Content is protected !!