06-10236313 info@yinyangbalance.nl

Beach Balance lessen – Bergen

Beach Balance
Door: Ludwig Schutte
Data: zondagavond 11,18 augustus 2024

Tijd: 19:30 uur (onder voorbehoud)

De kosten bedragen voor anderen: € 15,- per les, gepast betalen aub!
Geef u bijtijds op, er geld een maximum aantal deelnemers voor de strandsessies

Het Weer

De lessen gaan zoveel mogelijk onafhankelijk van het weer door. Slechts bij windkracht 5 en hevig regenweer gaan de lessen niet door. Bij miezerig en koud weer gaan de lessen dus gewoon door. Bij erg slecht weer is er geen Beach Balance les.

Praktische informatie + tips

– Kom op tijd. De les begint punctueel. (Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen)
– De Beach Balance lessen worden gevolgd op blote voeten.
– Neem een strandlaken mee.
– Wat verder handig is: Handdoek, zonnebrandcrème, flesje water en eventueel een dekentje.
– Gelieve een windjack, vestje of sweater mee te nemen voor koudere dagen. Zonder de zon kan het namelijk fris zijn met de zeewind.
– Er staan strandtenten in de omgeving om consumptie of toilet gebruik mogelijk te kunnen maken.


Achtergrond en inhoud Beach Balance

Weleens op het strand gelopen met blote voeten? Iedereen weet hoe het voelt. Wat niet iedereen echter weet is dat het contact van de blote voeten met de aarde invloed heeft op onze algehele gezondheid. Talrijke onderzoekingen zover geven een toename in het catabolisch proces (onderdeel van het stofwisselingsproces, waarbij grotere moleculen worden afgebroken tot kleinere, wat er voor zorgt dat er energie vrijkomt in het lichaam).

Aarde contact vermindert ontstekingen, laad je op met negatieve ionen deze ondersteunen onze gezondheid en zijn een natuurlijke bron van antioxidanten.
Negatieve ionen verhogen de toevoer van zuurstof naar de hersenen waardoor onze vermoeidheid afneemt, onze alertheid toeneemt en ons mentale energie niveau stijgt.  Naast deze reeds behoorlijk grote positieve effecten is er uit Japans onderzoek nog veel meer gunstigs boven tafel gekomen; Negatieve ionen zouden onder andere ons immuunsysteem versterken. Bovendien neutraliseert aardecontact ons van de dagelijkse electro-magnetische vervuiling zoals televisie, computer, draadloze verbindingen, elektrische netwerken, etc.

Het wordt zelfs veronderstelt de primaire factor voor de regulatie van ons hormonaal- en zenuw-stelsel te zijn.

**NEWS**

“Researchers at Tokyo’s Nippon Medical School have discovered quantifiable evidence of nature’s healing properties. In their study, those who spent 2 to 4 hours in the woods on two consecutive days, experienced a nearly 50% increase in the activity of their natural cancer killer (NK) cell activity. Equally impressive is that this increased NK activity lasted for more than 7 days after their trip to the forest- for both men and women. The Japanese call this type of activity shrinrin-yoko, or “forest bathing.”

Int.J.Immunopathol.Pharmacol.2009 Oct-Dec;22(4):951-9.

De Beach Balance lessen zijn dus niet alleen plezierig om te doen maar bieden een onmisbaar contact met de elementen als het om onze gezondheid gaat.
De lessen zijn een combinatie van dynamische Tai Chi, TAO-Yoga, Qigong en Loopmeditaties.

Locatie

Bergen aan Zee strand nabij de stand van Noord paviljoen, C.F. Zeilerboulevard 3, Bergen aan Zee.
TrainingsPlek : ligt tussen Strand Paviljoen Noord en het naaktstrand, nabij het gebouw van de vereniging, het Stille Strand

Parkeren: Betaald parkeren tot 19.00 uur

Meerijden: Wil je meerijden geef je dan tijdig op opdat dit met anderen gekoppeld kan worden.

Route

Per auto uit zuidelijke richting: u volgt de A9 tot vlak voor Alkmaar.
Vlak voor Alkmaar houdt u de rechter rijbaan aan en gaat u langs het DSB-stadion van AZ richting Alkmaar West – Den Helder.
Bij rotonde Kooimeer linksaf de ringweg op (de N9). Bij het 4e verkeerslicht linksaf richting Bergen via de N510, vervolgens volgt u in Bergen de N510 richting Bergen aan Zee.
Per auto uit noordelijke richting: u gaat de ringweg Alkmaar op (de N9) en neemt de afslag Bergen, de N510. vervolgens volgt u in Bergen de N510 richting Bergen aan Zee.

De lokatie is goed te wandelen en ook per fiets, stadsbus of auto te bereiken

Voor meer informatie Ludwig Schutte 06-10236313
Mail: info@YinYangBalance.nl

 • aanmelden

  Graag per sms/app van te voren aanmelden op 06 10236313.
  Wanneer dit de eerste lessen bij YinYang Balance zijn,  verzoeken we je ook het onderstaande inschrijfformulier in te vullen.

 • Inschrijven

   Lessen Voorburg/Den Haag:

   Lessen Alkmaar:

   Lessen online:

   Beach Balance lessen:

   Uw naam (verplicht)

   ManVrouw

   Adres

   Postcode en plaats

   Telefoon (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   LET OP >> Bij het uitblijven reactie na een week vanuit onze zijde, verzoek om uw spam/ongewenst mail map na te kijken <<

   ruimte voor aanvullende opmerkingen onderstaand

  • Docent/therapeut

   Ludwig Schutte, is sinds zijn 6e jaar bezig met oosterse krijgskunsten. Na diagnose van reuma heeft hij zich sedert 1996 in de Taoistische interne energietraining verdiept. In 2015 werd vastgesteld dat er geen meetbare waarden van reuma meer in zijn bloed terug te vinden waren.
   Hij houdt zich intensief bezig met de oosterse leer rond de Body & Mind relatie. Hij is zowel westers als oosters opgeleid en gecertificeerd in Hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en diverse Oosterse therapieën. Hij heeft zijn studie Toegepaste Osteopatische Manipulaties (2006-2015) voor o.a. de viscera en het bekken afgerond. Studeert sedert 2003 Chinese en Taoistische geneeskunde.

   Verder is hij actief als Traditional Chinese Medicine (TCM)-, Qigong- en Massage therapeut en geeft les in Tai Chi, Self Defence, Qigong, Yoga (o.a. Taoïstische Yoga), Healing Tao, Meditatie en Oosterse Massage vormen. Naast het doceren aan groepen geeft hij ook personal body en mind coaching sessies.

   Hij is de grondlegger van modules zoals (Rol)Stoel Tai Chi Chi Kung, het Mindfulness Based Movement Therapie (MBMT) programma voor Kanker, de serie Helende Liefde Massage voor stellen en de Energetische Therapeut.

   KRO-Heb ik genoeg Energie 28feb-2007

   VPRO-Thema Kanker, je lot in eigen hand

  error: Content is protected !!