070-3825230 info@yinyangbalance.nl

Framedrum cursus: In ritme zijn!

Drums & Ritme hebben reeds van oudsher een grote aantrekkingskracht op mensen. Altijd en overal zijn wij omgeven door ritme en trilling. Ritme is universeel en verbindt mensen en culturen.
Ritme heeft iets betoverend. Trilling en ritme zijn de essentie van alle leven.

In ritme zijn is in harmonie zijn met het Zelf. De drum laat je dit voelen, horen en ervaren. Je komt in trilling met wie jij ten diepste bent.
Als je in ritme bent met jezelf kun je met andere levensritmes harmoniëren. Doe het langzaamaan zodat je geen maat overslaat zodat je lichaam je geest kan volgen. Lichaam en geest komen in harmonie.

De tramdrum brengt deze oude wijsheid weer tot leven en schept toegang tot het eigen ritmisch en menselijk potentieel. Daarbij is je lichaam het instrument.
Het vinden van je eigen ritme is het belangrijkste. Wanneer je die hebt gevonden ben je thuis.

Frame drums zijn één van de oudste instrumenten op aarde en werden van oudsher ingezet bij rituelen om de eenheid en verbinding van de gemeenschap te bekrachtigen. Het waren vrouwen die al drummend voorgingen in deze ceremoniën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven…..
Fraudeurs worden in de hand gehouden of op schoot bespeeld. Door een subtiele en gerichte aanraking van de drum met vingers en handen worden ritmische klanken en boventonen hoorbaar. Met fijn afgestemde bewegingen brengen ze het vel in trilling en laten ze het vel zingen.

Tijdens de framedrum cursus maak je kennis met verschillende speeltechnieken. Je leert de basisslagen die verbonden zijn met de vier elementen; aarde, water, lucht en voor en enkele inspirerende ritmes.
Om een ritme eigen te maken wordt er gebruik gemaakt van reciteren, stappen, klappen en bodypercussie.
Je hebt geen muzikale of ritmische ervaring nodig om mee te kunnen doen. Graag je eigen framdrum meebrengen als je die hebt.

Dagen: zondag 21 januari, 18 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei, 24 juni

Prijs: 2 x €180,—

Voor meer informatie en lesmogelijkheden kun je bellen of mailen met Irmgard Cottaar 06-10270223/info@irmgardcottaar.nl of kijk op www.irmgardcottaar.nl/

Terug naar boven

";
error: Content is protected !!