070-3825230 info@yinyangbalance.nl

(Rol)-Stoel Tai Chi Chi Kung

 

3 dagen: 6, 13 & 20 april 2018 van 11:00 tot 17:00

Prijs € 280,-

 *VROEGBOEK KORTING*

Schrijf hier in: http://www.yinyangbalance.nl/inschrijven/
voor 25 maart en geniet van de vroegboekkorting van €250,- ipv €280,—

Voorwaarde is dat de betaling voor 25 maart moet zijn ontvangen. Actie is geldig tot groep vol is. Volgorde v betaling is bepalend voor uw deelname. Vol is vol!

 

 

Een handicap in of aan het lichaam geeft een verstoorde energiestroom, met als gevolg vatbaarheid voor ziekte op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Daar komt nog bij dat in dergelijke, voortdurende situaties de belasting van bepaalde spiergroepen onevenredig is en er dus ook hier weer sprake is van een onevenwichtige energiestroom.
Oefening houdt de botten, spieren en gewrichten gezonder en is dus een probaat middel tegen diverse aandoeningen.
Als spieren en weefsels rond de gewrichten sterker zijn, ondersteunen en beschermen ze de gewrichten beter. Gebrek aan oefeningen resulteert in kleinere en zwakkere spieren, soms resulterend in osteoporose.
Beweging brengt circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen door de spieren, pezen en gewrichten op gang, die op hun beurt daardoor het helingsproces helpen. Gebrek aan beweging resulteert in stijfheid en minder circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen. Het resultaat is langzame en afnemende heling.

DE KRACHT VAN CHI (QI)
In het chinees is Chi de levensenergie in de mens.
Het concept Chi vormt al duizenden jaren een basisconcept in de meeste Oosterse culturen; de acupunctuur en de Chinese geneeskunst baseren hun centrale theorie erop. Tai Chi wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd, waar Chi Kung een integraal deel van uitmaakt.

De bedaarde en langzame bewegingen strekken je energiekanalen en houden ze sterk en soepel; de ritmische bewegingen van de spieren, de ruggengraat en de gewrichten pompen energie door het hele lichaam.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst heeft het versterken van de levensenergie, ofwel Chi, in de daartoe geëigende acupunctuur meridianen of energiekanalen een gunstige uitwerking op het lichaam.

 

Zie voor meer inhoudelijke informatie bijgaande link op de site KLIK HIER

 

Terug naar boven

";
error: Content is protected !!