070-3825230 info@yinyangbalance.nl

Reacties

Je weet heel veel, bent enthousiast en hebt veel humor. Ik heb inhoudelijk 2 goede opleidingen bij je gevolgd en heb zeker weer wat geleerd.

Keep up the good work!

Hartelijke groeten, Kim

Ref: Massage Workshop

Wát een geweldig weekend!!! Wederom zoveel geleerd van je en zéér toepasbaar in mijn werk: dank je wel, dus.

Eigenlijk verdient het aanleren van deze vorm van massage op de manier waarop jij dat aanbiedt, 3 dagen!

Ik ben ook nog steeds erg onder de indruk hetgeen aan de oppervlakte kwam toen jij mijn dud deed (haha, dat klinkt leuk 🙂 Ook daar welzeker veel dank voor.

Ik kijk erg uit naar de volgende ronde…

Veel liefs, Angelique

Ref: Chi Nei Tsang Massage Workshop

Onze ervaring met Tai Chi in de rolstoel is erg positief. De fysiotherapeut en 4 SPH-ers die de driedaagse cursus bij Yin Yang Balance gedaan hebben zijn enthousiast met de geleerde materie aan de slag gegaan. Momenteel zijn er twee oefengroepen gestart en ook wordt de Tai Chi individueel ingezet. Verder wordt er aandacht aan ontspanningsoefeningen/meditatie besteedt bij patiënten met COPD en spanningsklachten.

 

  • We hebben opgemerkt dat mensen al snel kunnen mee doen met de Tai Chi in de stoel,

  • waardoor het voor veel mensen toegankelijk is. We krijgen veel positieve feedback terug. Een aantal hiervan:

  • Een dame met COPD gaf aan zich na de Tai Chi bevrijd te voelen

  • Een dame met spanningsklachten ontspande zienderogen tijdens en na de Tai Chi oefeningen.

  • Een dame met MS gaf aan dat, sinds de Tai Chi, haar altijd koude voeten warm aanvoelen.

De meesten mensen voelen zich enorm ontspannen na de Tai Chi oefeningen en geven aan het als zeer prettig te ervaren en het met plezier te doen, ondanks de eventuele lichamelijke beperkingen die zij hebben.

Aangezien wij met diverse doelgroepen werken, patiënten met COPD, patiënten met spanningsklachten en MS patiënten, zien wij de directe positieve uitwerking bij de patiënten. Wij evalueren na elke bijeenkomst en alle patiënten geven aan dat ze veel rustiger worden van de activiteit. Kortom: Tai Chi wordt door de patiënten als zeer positief ervaren.

REF: Rol-Stoel Tai Chi in Ouderen Revalidatie

Hi Ludwig,

Weet niet of het al zo snel kan werken maar ik zit al zo goed in mijn vel en energie, kon hetgister avond al merken en de rest doet het ook weer hoor ha ha.

Vond het bijzonder wat er allemaal boven water kwam over mezelf, op die manier kijk ik nooit naar mezelf. Graaf nooit zo diep maar door jouw humor werd het letterlijk en figuurlijk lichter! Vind het wel leuk als je me die spiegel voorhoudt. Dank je voor weer een bijzondere sessie.

Lieve groet,

Ref: Mind-Body Coaching – Behandeling

Resultaten:

·        Van geen naar nu gemiddeld vier ochtenderecties per week.

·        Minder pijn in testikels.

De massages hebben ervoor gezorgd dat de pijn in mijn linker testikel minder wordt. Hoewel huisartsen beweerden dat de zaak ontstoken was, doet het me goed om te merken dat de zaak in beweging is, en dat de pijn weggaat.

·        Ik krijg een gezonde relatie met mijn ‘zaakje’.

Los van de pijnlijke plek,  spreek ik onbekende gebieden aan, en ontdek ik plekken. Zo breng ik mijn zaakje beter in kaart, leer ik ook de verdikking op mijn linkerbal aanspreken. Dit is niet de pijnlijke plek, maar een verdikking waar mijn testikel als het ware mijn lichaam in wil kruipen.

·        Monocultivatie zonder ejaculatie.

Dit gaat nog wel eens mis, maar ik ben mezelf echt aan het trainen om mijn energie vast te houden, en aan het conditioneren dat een ejaculatie niet de kroon op het werk vormt.

Soms lijkt het wat ‘droog’, en het is nog wat vreemd om de fun factor naar het tweede plan te dirigeren. Een bijkomend voordeel is echter wel, dat de prestatiedruk eraf gaat.

·        Ik word optimistischer door de sessies.

Sense of purpose komt neer op ‘de goede kant opsturen’, van een aantal emoties de meest positieve kiezen, en mezelf bewust voor ogen houden.

Sinds kort spreek ik met humor nare herinneringen aan. Voorheen leidde dat altijd tot pessimisme; Nu identificeer ik me niet meer voortdurend met deze gedachten.

Door al deze spelletjes zit ik lekkerder in mijn vel, en ik hoor nu veel van mensen dat ik er zo goed uitzie.

·        Contact met vrouwen wordt makkelijker.

Omdat de prestatiedruk minder wordt, verlopen de contacten met vrouwen ook ongedwongen. Soms voel ik mezelf aantrekkelijk, en dan loopt het contact met een vrouw prima. Maar als ik me eens niet aantrekkelijk voel, loopt het ook. Ook hierin zijn prestatiedwang en faalangst nu minder.

Verder heb ik nog wel een muur om me heen, en voel ik me nog niet krachtig genoeg om de flowery combat aan te gaan. Maar ik geniet nu van het proces, en accepteer dat het via wegen van geleidelijkheid loopt.


Ref: Seksuele gezondheid – Pijnlijke Testikels–Impotentie-Mind-Body Coaching

Ik wil er nog aan toevoegen dat als je mij, voordat ik bij Ludwig terecht kwam, had gevraagd of ik mijn seksualiteit zou willen verbeteren of daar aan zou willen werken, dan zou ik daar nooit aan begonnen zijn omdat ik:

(a) het probleem niet wilde erkennen

(b) Het nooit had gedurfd

Maar ik kan zeggen dat ik ontzettend blij ben dat dit op mijn pad is gekomen en dat de veiligheid, het respect en het vertrouwen van Ludwig zodanig is, dat ik het als een heel plezierig traject heb ervaren. Bovendien wil ik nog benadrukken dat ik altijd bepaal hoe ver ik ga en wat mijn grenzen zijn.

HM

Ref: Seksuele gezondheid – Behandeling

Ik ben een aantal jaren geleden geopereerd aan mijn oor en heb ook een nieuw trommelvlies gekregen.
Ik kreeg van de KNO arts te horen dat er weer een gaatje in het nieuwe trommelvlies zat en het weer hevig ontstoken was. Ik kreeg antibioticadruppels mee en moest over 4 weken terug komen. Ik wilde absoluut zo’n operatie niet meer meemaken en ben mijn oefeningen en de meditaties voor het oor gaan doen en toen ik na 4 weken terug kwam bij de KNO arts was de ontsteking helemaal weg. Na nog eens 2 weken werd er een gehoortest gedaan en de KNO arts kon het resultaat niet geloven. En heeft de test 2x gedaan. Mijn gehoor was veel beter geworden sinds de laatste meeting van na de operatie en de arts zei: “u heeft nu een gehoor van een 18 jarige”

Ref: Qigong Lessen Medische Qigong

Ik denk dat je wel weet dat qi gong veel voor me betekend en me altijd weer goed doet.
Qigong geeft me ruimte in m’n hele lijf en laat de energie weer lekker stromen. Je overtuigende wijze van les geven en voortleven van, werkt voor mij inspirerend en stimulerend.

Ik ben blij met en dankbaar voor wat ik door de jaren heen van je heb mogen leren. Door de jaren heen wordt wat ik voel mee te krijgen intenser en waardevoller.
In een groep trainen voelt goed en vertrouwt. Ik vind je een mooi en integer mens en hoop dat je nog jaren les blijft geven in Alkmaar.

Lieve groet, Ankie

Ref: Qigong Lessen

Was en ben tot nu toe zonder woorden om te beschrijven wat ik voelde … Je kunt toveren met je handen, alsof de wind mijn huid streelde en in combinatie met de warme olie was het goddelijk genieten. Toen je mijn buik aanraakte de totaal onverwachte gevoelens van diep verdriet . . . Een oude pijn, waar je me geweldig doorheen leidde en me de essentie ervan liet ervaren… diep contact met mijn wezen, met wie ik eigenlijk zo graag zou willen zijn.. Was overweldigd door al die ervaringen, de sensaties, inzichten… hoop zo dat ik dit niet meer kwijt raak… het was zo wezenlijk.. ik ben je diep dankbaar

voor deze fantastische sessie!

Liefs van M

Ref: Seksuele gezondheid helende liefde massage – Behandeling

Ik heb 2 december de Thaise stoelmassage bij je gevolgd en heb m zeker al aan 60 mensengegeven. Iedereen vindt t geweldig hoor.

Vrolijke groet, Idaline

Ref: Thaise Voet massage – Workshop

Hartegroet Ludwig,

Pas de Woensdag na de behandeling, dat was 12 December, kwam los wat er in het begin van jouw massage was aangeraakt en de hele tijd vast had gezeten. Je afstemmen op aandachtsvol samenzijn, aftastend, verzorgend en kennismakend aanraken, aandachtsvol en liefdevol, had dit losgemaakt.

De stagnatie kwam pas de woensdag erna middels tranen los …
Al tijdens en gelijk na de behandeling was er een groot verschil in afname van spanning en verkramping in het hele lichaam en spieren.

Bij de aanrakingen die de seksuele energie opwekken kwam veel naar boven……
Ook herinneringen aan opvoeding, schaamtes, taboes en het beeld en idee van partner/liefdesrelatie en seksualiteit.

Gelukkig kon ‘k desondanks wel het helende effect ervan wat later ervaren in de uitwerking.
Ik kan wel heel duidelijk voelen dat hiermee doorgaan wel goed voor mij en de bedoeling is, dat is zelfs soft uitgedrukt; nodig is, en dat ‘k een volgende keer weer een stapje verder kom.

Dank voor deze behandeling Ludwig.

Ref: Seksuele gezondheid Behandeling

Allereerst wil ik je bedanken voor de fantastische cursus Thaise stoelmassage.
Ik geef veel stoelmassages bij bedrijven en daar pas ik deze massage vaak toe. Mensen hebben er echt baat bij. Ze zeggen vaak dat het lijkt alsof ze langer zijn geworden en beter kunnen ademhalen. Ze voelen dat de energiebanen zijn geopend. Een soort bevrijding. En klachten die ze voor de massage hebben zijn echt veel en veel minder na de massage

Ref: Thaise Stoel Massage Workshop

Hallo Ludwig,

Voor mijn prostaatklachten kreeg ik in de reguliere sector alleen behandelingen met onaangename bijverschijnselen. Daarom begon ik alternatieve behandelingen waaronder regelmatig contact met jou. In het begin deden we wekelijks individuele sessies waar ik oefeningen leerde om de klachten te verminderen. Die oefeningen deed ik ook thuis (in het begin zeer regelmatig). In de loop van een jaar verminderde geleidelijk het aantal sessies naar 1 maal per maand, tot ik er tenslotte mee stopte, omdat mijn klachten sterk verminderd waren. Naast de oefeningen wisselden we telkens uitgebreid van gedachten en dat heb ik als een belangrijke steun ervaren. Bij jou voelde ik me vertrouwd en kon erg persoonlijke problemen met je bespreken. Dat heeft mijn zelfvertrouwen zeker vergroot. Ik ben je nog steeds erkentelijk voor je behoedzaamheid en de aandacht die je mij hebt willen geven.

Bedankt.

Ref: Seksuele gezondheid – PROSTAAT – Behandeling

Deze hele seksuele gezondheidsontwikkeling heeft van mij een ander mens gemaakt. Ik sta nu in contact met mijn eigen lichaam en voel de verbinding met mijn geest. Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen seksualiteit, hoe belangrijk dat is en wat het met mij doet.

Bovendien is mijn man zeer opgetogen over deze veranderingen en zegt: “Ik heb een hele nieuwe vrouw gekregen”.

Onze relatie heeft een nieuwe dimensie gekregen.

Ref: Seksuele gezondheid – ORGASME Problematiek – Behandeling

Toen ik 3,5 jaar geleden bij Ludwig kwam had ik last van mijn onderrug en adenomyose (een vorm van endeometriose).
De behandelingen begonnen met massages en breiden zich uit naar oefeningen en meditaties.

De pijn in mijn onderrug en adenomyose is zo goed als verdwenen.
Soms speelt het nog wel eens op maar ik kan het nu herkennen wanneer ik in de “gevaren zone” kom. Ik doe dan mijn oefeningen en meditaties.
Verder zijn inmiddels de oefeningen en meditaties een deel van mij geworden. Laatst merkte ik op dat ik de hele dag door wel kleine oefeningetjes of meditaties doe.

Ref: Seksuele gezondheid Endometriose, – Behandeling

Afgelopen december heb ik bij Ying Yang Balance de tweedaagse cursus „thaise voetmassage” gevolgd. De sfeer tijdens deze twee intensieve dagen was warm en open.
Er was veel ruimte voor persoonlijke aandacht en gelegenheid tot het stellen van vragen.
Daarnaast konden we ruimtschoots de massage-technieken oefenen maar ook zelf ondergaan.

Ik heb ervan genoten en vond het super ontspannend en leerzaam om te doen. Een waar cadeau voor mezelf. Ik verheug me enorm op de vervolgcursus, maar ga nu eerst het geleerde in de praktijk brengen.

Ludwig, bedankt voor deze dagen en graag tot ziens.

Ref: Thaise Voet Massage Workshop

Ook krijg ik regelmatig complimenten van collega’s of vrienden. Dingen die ik met regelmaat te horen krijg zijn: “Wat zie je er stralend uit”. “Wat ben je mooi”. “Wat ben je blij”. “Wat is er met jou gebeurd? Je ziet er zo goed uit”.

Of ik krijg spontaan een knuffel of een zoen op mijn wang, zomaar…
Een ander belangrijk punt is dat ik nog nauwelijks last heb van mijn lage onderrug. Laatst na een flinke wandeling realiseerde ik mij dat ik helemaal geen pijn en vermoeidheid voelde.

Ref: Seksuele gezondheid – Behandeling

Hi Ludwig,

Al na 1 behandeling was ik 4 weken migraine vrij! Dat is voor mij heel bijzonder want meestal heb ik 2 aanvallen per week. Vond het zo´n bijzondere ervaring, het voelde alsof je een draadje uit mijn hoofd trok en ik voelde het ook in mijn buik bewegen. Na de behandeling was ik helemaal leeg en doodmoe daarna heb ik ongeveer 12 uur geslapen en na twee dagen begon de energie te stromen. Ik wist niet wat mij overkwam, normaal ben ik heel snel moe en krijg ik een migraine aanval. Nu kon ik wel 24 uur per dag doorgaan zonder dat ik moe werd echt ongelooflijk!

Het is niet alleen de migraine die wegblijft, maar ik voel me ook veel energieker en helderder in mijn hoofd.
Ik zit nu erg goed in mijn lichaam, door de massages die je mij geleerd hebt en natuurlijk de yoga lessen die ik volg.
Inmiddels heb ik mijn 3e behandeling gehad en pas 1 migraine aanval gehad sinds twee en halve maand.

Ben ook erg blij dat ik de medicijnen af heb kunnen bouwen van 100 naar 25mg. en het streven is natuurlijk zonder medicijnen waar ik het volste vertrouwen in heb. Voor mij ben je een soort wonderdokter, ik vind het zo bijzonder wat ik ervaar en dat doe je zonder mij aan te raken! Je bent goed voor mijn body, mind en soul.

Dank je Ludwig.

Warme groet,

B

Ref: Migraine – Behandeling

Hoi Ludwig,

Ik voel vandaag pas wat een geweldig effect de massage van gisteren heeft.
Heel mijn bekkengebied voelt soepeler dan ooit tevoren, voel me werkelijk 20 jaar jonger en heerlijk vitaal !

Een groot dankjewel hiervoor ! Ik voel het echt als een groot cadeau aan mezelf en dat zojuist voor m’n 40ste !

Tot binnenkort weer.

Hartelijke groeten,

Ref: Seksuele gezondheid- BEKKEN – Behandeling

Wow wat was dit een mooie les, dank je wel hiervoor. Dit heb ik nog nooit gevoeld ….

Helemaal tintelend, duizend kleine sprankelende lichtjes, helemaal verlicht in mijn botten, open en verbonden met het goddelijke, in die trillingsstaat zou ik wel altijd willen zijn ..

Liefste groet, M

Ref: Qigong lessen

Voordeel van een mannelijke therapeut

Ik ben ervan overtuigd dat een mannelijke therapeut voor mij heel belangrijk was in mijn ontwikkeling. Vooral omdat een man het vanuitde mannelijke kant kan belichten waardoor je een veel beter compleet plaatje krijgt. In de processen met mijn ex heb ik daardoor veel beter begrip kunnen tonen en mij beter in mijn ex heb kunnen verplaatsen omdat Ludwig mij kon vertellen en laten voelen hoe de man het beleefd, denkt doet, handelt enz. Vanuit die mannelijke energie.

Het verschil met een vrouw is dat zij het vanuit dezelfde vrouwelijke energie bekijkt en dat had mij minder inzicht gegeven. Waarschijnlijk had ik ook minder van mezelf laten zien.

Ref: Seksuele gezondheid- Behandeling

Tijdens een helende liefde massage kwam er een trauma vanuit mijn jeugd naar boven wat alles had te maken met de blokkade op het seksuele vlak. Het bleek dat ik het geestelijk wel een plek had gegeven en dat het trauma in het bekkengebied vast zat.

Door deze helende liefde massage kwam ik in verbinding met mijn lichaam en kon ik lichaam en geest samen brengen. Voor mij was dit een openbaring.
Dit was ook het moment waarop de erkenning van mijn seksuele probleem kwam en ik besloot dat ik het wilde aan gaan en voorgoed wilde oplossen.

Ref: Seksuele gezondheid – helende liefde massage – Behandeling

hoi Ludwig,
Vond gisteren echt super! Nieuwe dingen geleerd, en lekker opgeladen, bedankt!

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

En ten slotte: ik vond de meditatieve manier van warming up erg plezierig. De inhoud van de beide dagen qua techniek en uitleg, oefenen en leren was erg plezierig.

Ludwig, nogmaals, ik heb genoten van beide dagen. Ik geniet altijd wanneer ik kan/mag masseren. Maar ook in deze leersessie doe ik weer veel nieuwe ervaringen op waar ik mee verder kan. Ik verheug me op de komende cursus

Warme groet, Ben

Ref: Massage – Workshop

ik kan na 22 jaar weer heel goed slapen op mijn linkerheup. Ben ik blij mee.

Bedankt.

Lous

Ref: BEKKEN-problematiek – Behandeling

Het proces is een intiem proces. Dat is inherent aan het probleem.

Je hebt daarin mijn seksualiteit wakker gemaakt en ontwikkeld. Dat was ook verrassend en maakte het oprekken een minder pijnlijk proces. Ik heb je ook verteld dat het mij ook mentaal sterker maakte.

Ref: Seksuele gezondheid – Dyspareunie – Behandeling

Ik kwam bij jou terecht met veel spierspanning in mijn schouders en ook een vage buikpijn. In die tijd had ik veel liefdesverdriet en het was dus niet verwonderlijk dat mijn lichaam deze
klachten had. Een gekwetst en gebroken hart, dat was de werkelijke kwaal. De massages hielpen, en evengoed ook onze gesprekken, ik vond bij jou een luisterend oor.

Gaandeweg bouwde mijn vertrouwen. Door deze gesprekken en massages besefte ik meer en meer hoe mijn buik en hart gesloten waren. Misschien was het compleet ondergesneeuwd door de rauwe en pijnlijke life-events van de afgelopen jaren. Het lukte me niet meer om zelf mijn hart te openen en weer te vertrouwen. Dit wilde ik wel, maar het ging niet. En alle andere voorgaande pijnlijke levenservaringen leken te herleven en mee te rammelen. Je liet me op een gegeven moment oefeningen doen, naast de heling sessies. Ook deze oefeningen en sessies hebben bijgedragen aan het loslaten van mijn pijn, woede en verdriet.

Ik merkte direct verschil in mijn hart. Mijn buikklachten waren toen al weg. Ik merk dat ik de pijn en de verontwaardiging werkelijk heb losgelaten en een soort closure heb bereikt. Niet alleen een afronding met de nare ervaringen van de laatste jaren, maar gelijk ook (ik was toch bezig) met die van mijn jeugd, puberteit en de jaren daarna. Het waren hele krachtige sessies, die ik ruim 2 weken dagelijks heb gedaan. Mijn hart functioneert weer. Ik kan de warmte en liefde weer vanuit mijn hartstreek voelen uitgaan.

Nu achteraf denk ik dat ook veel te maken had met jouw persoonlijkheid. Ik herinner me dat ik in het begin vaak tegen jou zei “you’re just a guy”, getuige mijn lage vertrouwen in  mannen. Mijn waakzaamheid beantwoordde je met jouw behoedzaamheid en zorgvuldige aanpak. Dit heeft echt een gevoelige snaar in mij geraakt. Juist die snaar moest bijgesteld worden. Ik vind je een heel warm en liefdevol mens (man!) en er is tussen ons een wezenlijk vertrouwen opgebouwd dat je altijd het herstel en heelheid voor ogen hebt. Deze heelheid en genezing staat bij jou vooraan en het is een bijzondere gave. Ik ben heel dankbaar dat ik jou heb mogen ontmoeten op een breekpunt in mijn leven en dat het ons gelukt is om zoveel leven terug te brengen op de plaatsen waar ik ook wil leven en geven en levend wil voelen. Dank je

wel, E

Ref: Seksuele gezondheid- Psychosomatisch -Mind-Body Coaching – Behandeling

Vanwege problemen met mijn bekken en heupen ben ik bij Ludwig Schutte terecht gekomen voor therapeutische massage behandelingen.
Mijn bekken zat vast en ik had vaak pijn in mijn onderrug en heupen. Bij deze behandelingen heb ik verschillende massages ontvangen en vele gesprekken gevoerd. Het was een zoektocht naar de oorzaak van het probleem. Voor mijn heup- en bekkenrestrictie kreeg ik bekken- en buikmassages en ook oefeningen voor thuis, want als je naast de massages thuis de oefeningen doet versterk je het effect en ik kan zeggen dat mijn bekken en heupen enorm soepel zijn geworden.

Ref: BEKKEN-problematiek – Behandeling

Een massage bij Ludwig is een sensationele ervaring. De tijd leek even stil te staan en ik voelde me gewichtloos. Door de veilige, rustgevende sfeer die gecreëerd wordt, voelde ik mij veilig en ontspannen en was het niet zo moeilijk om los te laten, waardoor vooral ook de therapeutische werking van de massage alle ruimte kreeg. Na afloop van de sessie voelde ik mij herboren! Soepel, open, licht, met vleugeltjes en een heel blij gevoel ging ik naar huis.

Lieve groet, Angelique S

Ref: Massage – Behandeling

De lessen zijn verschillend en dat maakt het heel leuk, de leraar is ook erg goed en heeft er veel verstand van.

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

Het voordeel van een mannelijke therapeut is:

* dat ik met je kan sparren en kan horen hoe een man tegen mijn ideeën aankijkt

* dat ik me zekerder ben gaan voelen over mijn eigen verschijning en hoe ik in bed kan/wil zijn

* dat ik praktisch kan leren experimenteren/trainen/sparren

Ref: Seksuele gezondheid- Behandeling

Heerlijk om te doen en een goeie sfeer!

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

Allereerst mijn complimenten wat betreft de curcussen die ik bij je hebt gevolgd. De voorbereidingen op de behandeling vind ik heel erg goed.
Je gaat werkelijk bij jezelf naar binnen wat natuurlijk belangrijk is. De documentatie die je krijgt is duidelijk opgezet en goed te volgen.
ook voor de persoonlijke aandacht een + punt. Als mens ben je zeer betrokken bij de medemens…dat voel en ervaar ik.

Voor de rest gewoon lekker zo doorgaan…je ziet mij zeker nog wel een keertje verschijnen.

Ellie

Ref: Massage Workshop

fijne chiqong lessen gehad!

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

In Ludwig een geweldige leraar ontmoet die je meeneemt op reis onderweg naar energie welke je blijkt te kunnen voelen/ ervaren. verbazend eenvoudig en op ieder niveau

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

Ik heb er al die jaren erg van genoten en voelde dat ik er veel baat bij had. Dat niet alleen maar ook de wijze waarop jij de lessen invulling gaf vond ik geweldig. Altijd blij en opgewekt en met veel gevoel voor humor trad je ons “’dames”’ tegemoet. Inhoudelijk verbaasde ik me steeds weer over je innerlijk weten! Zo vloeiend en voor ieder het zijne gaf je inhoud aan de lessen.

Hartelijke groeten en bedankt, Paulien G

Ref: Qigong Lessen

Lieve Ludwig,

Ik wil je nog nogmaals bedanken voor de massage die jij mij gegeven hebt…
Ik zag het niet meer zitten zo’n een verschrikkelijk pijn in mijn onderrug, niet normaal meer…fysio hielp voor een half uurtje maar na die half uurtje keerde die verschrikkelijk pijn weer in mijn rug….Toen besloot ik jou te bellen en een afspraak te maken, na een massage van 1,5 merkte ik gelijk en nu 3 weken later heb ik er nog steeds geen last van die verschrikkelijke pijn….

Keep on doing the good work…thank you!!!

Groetjes, Gabi

Ref: BEKKEN-problematiek – Behandeling

Het bleek dat ik wel een orgasme kon krijgen, maar dat het moeizaam ging en dat het heel lang duurde voordat ik een orgasme kreeg. Ik vond dit normaal en wist niet beter dan dat het zo was en bovendien had ik geen idee hoe dat bij andere vrouwen was, want hier praat je eigenlijk nooit over. Ik leerde onder begeleiding van Ludwig door middel van ademhalingstechnieken, meditatie en oefeningen om makkelijker en betere orgasmen te krijgen. En daar bleef het niet bij, doordat de blokkades verdwenen zijn en ik heb geleerd wat voor mij prettig is en hoe ik mijn seksuele energie kan sturen, ben ik nu in staat om meerdere en verschillende orgasmen na elkaar te krijgen. Voor mij is dit een openbaring!

Wat ik hiervan geleerd heb is hoe belangrijk het is, om als vrouw, je eigen seksualiteit te beheersen en verantwoordelijk te zijn voor je eigen seksualiteit endat je hierdoor veel krachtiger, zachter en sensueler in je eigen lichaam komt te staan.

Ref: Seksuele gezondheid – ORGASME Problematiek – Behandeling

Ludwig, ik ben heel blij met de yoga, het is een mooie afsluiting van mijn werkweek, even alles loslaten.

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

Hoi ludwig

beide erg genoten van de dag, merkte dat ik flinkaan het ontgiften sloeg, samen met het andere psychologische shifts was het toch wel pittig in de goede zin des woords! en vond dat je het uitstekend begeleide zo,n massage dag.

bedankt amice well done

Henk en Angelique

Ref: Helende Liefde Massage Workshop

Begin 2012 werd door mijn huisarts bij mij lichen sclerosus geconstateerd. Zelf had ik al enige maanden last van een harde, pijnlijke vagina-ingang en dacht dat het vanzelf wel weer weg zou gaan. De pijn zorgde ervoor dat ik totaal geen behoefte meer had aan seksueel contact, wat natuurlijk de nodige spanning in de relationele sfeer met zich meebracht.

Mijn huisarts vertelde mij dat lichen sclerosus een chronische ziekte is en gaf mij een corticosteroïde zalf, die ik dagelijks moest aanbrengen. Daardoor werd de pijn inderdaad verzacht, maar de verharding bleef en ik werd niet echt blij van het resultaat en het idee dat ik de rest van mijn leven een zalfje zou moeten smeren.

Ik vroeg Ludwig of hij misschien iets kon doen. Na twee behandelingen was ik van de pijn en verharding af. Nu meer dan een half jaar later is ‘t ook niet teruggekomen.

Jolanda

Ref: Seksuele gezondheid – PIJNLIJKE Vagina – Behandeling

Een cursus volgen bij Ludwig/ Yin Yang Balance gaat verder dan alleen maar technieken aanleren: De kennisoverdracht is onbegrensd.
De groepen zijn klein waardoor er veel individuele aandacht is. De sfeer is informeel, gezellig en ongedwongen.
Er is veel aandacht voor het creeeren van innerlijke rust en harmonie dmv qigong oefeningen alvorens er gewerkt gaat worden, waardoor de nieuw aan te leren stof toegankelijker is en de informatie gemakkelijker opgenomen wordt.

De enorme keuze in het aanbod; de prachtige en rustgevende ruimte; de bereikbaarheid; de betaalbare tarieven maken het centrum zeer aantrekkelijk.

Angelique S

Ref: Massage Workshop

Ik vond de tao yin erg prettig, ik had de volgende dag gelijk ook geen rugpijn! terwijl ik al weken met rugpijn rondloop. Ik heb sindsdien de oefeningen consequent gedaan en het gaat erg goed.

Vriendelijke groet,

Miraida

Ref: TAO Yoga Lessen

Hoi Ludwig,

Ben zo blij, voel me echt goed!
Fysiek voel ik me veel meer erbij, (dat mijn lichaam erbij hoort dat dat heel gewoon is!) Ik neem de oef. van vandaag mee en let bewust meer op momentjes voor Yin

Voel me fijn bij je en waardeer je heel erg voor de manier waarop jij je kwaliteiten neerzet!

lieve groetjes, guinevere

Ref: Qigong Lessen

Tijdens een van deze sessies kwam aan het licht dat mijn baarmoeder gekanteld was en dat die kanteling ook een boosdoener was voor zowel mijn seksualiteit als de restricties in mijn bekken en heup. Door middel van een massagetechniek heeft Ludwig mijn baarmoeder weer in de juiste stand terug gekanteld en dat gaf meteen een prettig gevoel en de druk op mijn bekken was direct weg.

Ref: Seksuele gezondheid – Baarmoeder – Behandeling

Ik vind de lessen indrukwekkend en helend. Van al de lessen en meditaties die ik hier en daar heb gevolgd vind ik jou de beste .Je bent heel goed te volgen en duidelijk in je uitleg.
De meditaties spreken mij ook erg aan. Dat mag toch gezegd worden? Mijn complimenten

Ref: Qigong Lessen

Via deze mail wil ik je nogmaals bedanken voor je workshop bekken en lage rugklachten van vandaag.
Wat een heerlijke werkwijze heb jij, een perfecte balans tussen je overdracht van kennis, heldere uitleg, helende handen en bovendien ook nog genoeg tijd voor nog een flinke dosis humor

Ik kom zeker nog een keer terug!

Meer dan bedankt,Warme groet,

Margreet

Ref: Chinese Lage Rug en Bekken – Massage Workshop

Beste Ludwig,

Hierbij wil ik je bedanken voor de intense behandeling, die ik bij je heb mogen genieten.
Je vakmanschap is tijdens de hele sessie voelbaar. Ik voelde me veilig bij je, terwijl ik me toch heel kwetsbaar in al mijn diepte heb moeten laten gaan. Er was een duidelijk gevoel dat je mij bij alle stappen van het proces aanwezig bent en weet wat je moet doen. Die veiligheid is wat ik heel erg nodig had om mijn diepste vrouwelijkheid te kunnen ontdekken. Er is een zachtheid in jou, een intense liefde voor het genezen van de ander. Deze warmte heeft mij zo geraakt dat ik mijn lichaam anders heb kunnen benaderen, met meer liefde. Je hebt me mijn eigen liefde voor mijn lichaam weer laten ontdekken en ik weet dat dat de ware genezing geeft.

Dank je wel dat je mij de weg hebt gewezen, zodat ik weer vrouw kan zijn en de immense

kracht daarvan kan ervaren.

Lieve groet, J

Ref: Seksuele gezondheid – Behandeling

Ik vond het gister een hele fijne les.
Voel me vandaag de hele dag nog kalm en ontspannen van binnen 🙂
Vond het erg prettig om te doen en wil het graag thuis voorzetten.

Ref: Qigong- Tai Chi –TAO Yoga Lessen

Na de geboorte van mijn zoon veranderden mijn menstruaties en werden ze steeds heftiger.
Ik had last van buikkrampen en hevig bloedverlies met flinke stolsels en ook duurden de periodes van de menstruatie steeds langer. Een aantal dagen in de maand was ik hierdoor uit de roulatie door de pijn en het vele bloedverlies. Hierdoor kreeg ik een tekort aan ijzer en werd mijn weerstand steeds slechter. Op een gegeven moment, vorig jaar mei/juni hielden de menstruaties niet meer op en was ik continu ongesteld. Dat was voor mij het punt dat het echt niet meer verder kon op deze manier.

Inmiddels was ik in contact gekomen met Ludwig Schutte omdat ik ook problemen had met mijn onderrug.
Sinds januari krijg ik van Ludwig elke 2 weken een therapeutische buik- en bekkenmassage en oefeningen mee voor thuis. De resultaten zijn verbluffend! De klachten zijn zo goed als verdwenen en mijn menstruaties zijn zoals ze behoren te zijn.

De gynaecoloog was zeer verrast want op de echo was bijna niets meer te zien van de endometriose en ik moest over een maand nog maar eens terug komen en nu bij de laatste controle kwam er het zelfde uit. Ik hoef niet meer terug te komen en de gynaecoloog zei: “Het is dat ik weet met welke klachten je hier kwam, maar ik kan het bijna niet geloven.”
Ik ben superblij met dit resultaat en zit weer heerlijk in mijn vel. Mijn energie is weer op peil en ik kan weer gewoon de dingen doen die passen

bij een vrouw van 43!

Ref: Seksuele gezondheid- Endometriose, – Behandeling

Terug naar boven

";